maandag, mei 05, 2003


TIRAMISU

(zoals vroeger op de achterkant stond van een doos boudoirs van De Beukelaer)

200 g boudoirs
500 g Mascarpone Galbani
1,25 dl sterke koffie (Espresso)
4 eieren
100 g poedersuiker
2 cl Amaretto of Cognac
3 soeplepels cacaopoeder

Schik de boudoirs en besprenkel ze met koffie. (Dit betekent écht "besprenkelen" ! Ik laat alleen wat koffie druppelen op de besuikerde kant van de koekjes. Als de boudoirs te nat zijn wordt het ganse dessertje veel minder luchtig)
Maak een beslag met de eierdooiers, suiker en likeur. Voeg hier de Mascarpone aan toe.
Klop het eiwit tot een luchtig schuim en meng het heel voorzichtig onder het beslag.
Schik de boudoirs in verschillende lagen en breng tussen iedere laag wat crème aan.
Laat het gerecht 2 tot 4 uren in de koelkast staan.
Bestrooi het geheel met cacaopoeder alvorens op te dienen.

Ik gebruik meer boudoirs en leg ze slechts in twee lagen, omdat ik altijd grote platte schotels klaarmaak.
Sinds mijn fles cognac leeg is, druppel ik een beetje whisky in het beslag.