zondag, mei 19, 2002



SCHUIMOMELET à la FRANK

Om een eventueel eieroverschot op een aangename manier weg te werken. Deze hoeveelheden zijn voor 1 persoon en volgens Kozzinneke Els werkt het ook met griessuiker.

2 eierdooiers opkloppen met bloemsuiker. De 2 eiwitten heel stijf kloppen en voorzichtig onder de dooiers mengen.

Het geheel op een héél zacht vuurtje laten bakken tot de omelet onderaan mooi bruin is en bovenaan nog net een beetje schuimig. Hoe kleiner de pan, hoe dikker de schuimlaag zal zijn.

Met dank aan Kozze Frank.



KIP PAILLARD

De kippenborst opensnijden en 4 uren marineren in een mengsel van olie, thijm, rozemarijn en peterselie.

Daarna de kip "platslaan". Dit doe je best door ze eerst in plasticfolie te verpakken. Daarna kan je ze platrollen met een fles of zo.

De kippenborst grillen en opdienen met mosterdboter, sla en aardappels.

Proberen bij de eerstvolgende barbecue !