maandag, april 01, 2002


BODDING

600 gr brood (wit, bruin, pistolets, koekjes, speculoos ... alles mag)
1 lt melk
300 gr rozijnen
150 gr suiker (wit, bruin ... alles mag)
1, 2 of 3 appels (hoeft niet, kan ook zonder appels)
1 soeplepel kaneel
1 ei (wit + geel gebruiken)

De liter melk met de rozijnen en de geschilde, in stukjes gesneden appel(s) laten trekken (minimum een half uur maar het mag ook veel langer zijn).
Het brood in stukjes snijden en in een kookpan doen, samen met de suiker en de kaneel. Dit alles lichtjes bevochtigen met nog wat melk (1 à 2 tassen) en ongeveer een half uur laten trekken.
Er de melk met de appels en de rozijnen bijgieten en alles op een héél klein vuur (stand 2) al roerend lauw laten worden.
De ganse tijd flink roeren tot je een niet-lopende brij bekomt.
Vind je de brij te droog (kleeft hij niet aan mekaar), voeg er wat melk aan toe. Is hij te nat (kun je hem "uitgieten"), doe er nog wat brood bij.
De kookpan van het vuur halen, het hele ei bijvoegen en nog eens flink roeren.
In een beboterde vorm in de oven zetten op 200° (warmeluchtoven : 45 à 60 minuten).
Kijk naar de kleur en voel met een stokje in het midden of de bodding droog is vooraleer je hem uit de oven haalt.
Laten afkoelen.

Dit KAN niet mislukken !